Февруари ще бъде по-топъл от обичайното

Още днес валежите трябва да спрат, каза проф. Рачев
8 фев 2022 13:30, Ния Христова
13
Февруари ще бъде по-топъл от обичайното
Снимка: БГНЕС

"Със сигурност февруари ще бъде по-топъл от нормалното, въпросът е дали това ще бъде с два или три градуса". Това коментира пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

"На Балканите се образуват средиземноморски циклони, които влияят на времето у нас. Още до обед би трябвало валежите да спрат. Навън, ако няма вятъру, ще е много свежо и приятно", каза той.
 
Проф. Рачев допълни, че застудяването трябва да премине бързо и до неделя ще остане топло.
 
"В неделя в София ни очаква поредното застгудяване, температурите ще паднат с пет градуса. В други райони през седмицата вероятно температурите ще стигнат 14-15 градуса. В Боровец днес ще продължава да превалява сняг, но той няма да е толкова съществен, колкото предишния, който остави 40-50 см снежна покривка", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Haho преди 2 години
Топлофикация мисли друго!
10
0
 
1
 
! Отговори
Грета Шведска! преди 2 години
Слънцето умирало? Глупости. Аз го наблюдавах с бинокъл, няма такова нещо. А и Алена мисли така. Сега ще питам бившия премиер. Той,нормално знае всичко!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При такава суша ще се пищи за водица скоро.
8
1
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
А според Енергото и Топлофикация зимата е студена!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупава работа... Дано поне падне още 1-2 пъти сериозен сняг.
6
2
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Зима не ми тряя :)))
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобалното затопляне е заради бавната но сигурна смърт на слънцето а не глупостите като човешки фактори,всеки астроном ще ви каже че то се разширява..докато един ден след 2 милиарда години ще експлоадира...но невежия БГ материал не се интересува от тия неща щот не му дават да яде :)
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобалното затопляне е заради бавната но сигурна смърт на слънцето а не глупостите като човешки фактори,всеки астроном ще ви каже че то се разширява..докато един след 2 милиарда години ще експлоадира...но невежия БГ материал не се интересува от тия неща щот не му дават да яде :)
3
2
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Ми от тук нататък така ще е ! Миналата година се счупи досегашния рекорд за най-висока измерена температура в БГ през февруари месец! 25 градуса по целзии! Но това се дължи на това, че глобално затопляне е нямало няма и няма и да има! А и ако евентуално има то засега хората не са виновни за глобалното затопляне!!! Мдам!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземете се разберете накрая тези от НИМХ рекордно ниски температури сме очаквали след това рекордно топли и ? Време е да спрем да ви вярваме като погледнем навън ние ще разберем как ще е времето
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бе,на Белмекен с височина над 2000 метра имало над 2 метра сняг и според материала зимата си е доста студена и люта..